Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediye Meclisi'nde Eylül toplantısı

Belediye Meclisi

Bandırma Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı yapıldı.

Bandırma Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza, gündem öncesi yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayip Erdoğan ve Başbakanlığa getirilen Ahmet Davutoğlu’nu kutlarken, “Ancak hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakanımızın tarafsız, hukukun üstünlüğünü ön plana çıkaran, kimseyi ötekileştirmeyen, belediyelere siyasi kimliklerine göre davranmayan bir tutum izlemelerini istiyoruz” dedi. Mirza, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Barış Günü’nü de kutladı. Ardından, gündemin görüşülmesine geçildi. Toplantıda, Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliği’nin 10. maddesi hükmüne dayanılarak, belediyede, “Estetik Komisyonu” kurulması oybirliğiyle kabul edildi. Komisyon, 3 meclis üyesi, 1 proje etüt dairesi müdürlüğü çalışanı, 1 mimarlar odası temsilcisi, 1 şehir plancısı ve 1 mühendisler odası temsilcisinden oluşan 7 kişiyi kapsayacak. Komisyon, Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından atanacak.
Toplantıda, belediyeye iki sözleşmeli personel alınması kararlaştırıldı. Bu personelden birinin veteriner, diğerinin ise bir kameraman olduğunu belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:
“Şu anda görev yapan bir veteriner hekimimiz yeterli olamıyor. Sokak hayvanları barınağımız için ikinci veterinere ihtiyaç var. Ayrıca, belediyemiz bünyesindeki Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile kültür işlerini ayırmak istiyoruz. Bunun için bir Kültür Müdürlüğü kuracağız. Bu nedenle Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu bir kişiyi sözleşmeli personel olarak almak istiyoruz.” CHP ve MHP’lilerin oy çokluğu ile kabul edilen teklifte AKP grubu, veteriner alımına “evet” derken, kameraman alımına ise karşı çıktı. Toplantıda, içkili yerler bölge krokisine ilave yapılması için vir vatandaşın talebi, incelenmek üzere imar ve inceleme-araştırma komisyonlarına gönderildi. Başkan Mirza, “Kent içindeki birçok içkili bölgeden ben de rahatsızım. Komisyonlarda bu kroki yeniden görüşülüp, değerlendirilmelidir” dedi. AKP grubu, içkili yerlerin, kent dışına çıkarılmasını istedi.



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli